Od 1985. godine DQS je partner za certifikaciju i audite za kompanije orijentisane na kvalitet širom svijeta. U svemu što radimo postavljamo najviše zahtjeve za kvalitetom i kompetentnošću i vidimo našu odgovornost prema kolegama, društvu, našim dioničarima i okolišu.

Svjesni smo da kršenje zakona, pravila i propisa ima ozbiljne posljedice i uvjereni smo da možemo biti uspješni samo ako se svi ponašamo pošteno i u skladu sa pravilima.

Kako bismo osigurali odgovorno ponašanje, transparentnost i integritet, uspostavili smo različite opcije prijavljivanja širom svijeta od 2011. godine tako da nam zaposleni, privremeni radnici, partneri ili treće strane mogu prijaviti potencijalno kršenje internih smjernica, zakonskih zahtjeva ili principa DQS Kodeksa ponašanja, bez straha od negativnih posljedica. Ova zaštita se, između ostalog, zasniva na njemačkom Zakonu o zaštiti zviždača, koji osigurava da se prijave tretiraju povjerljivo i nepristrasno i da su zviždači zaštićeni od bilo kakve odmazde.

Za prijavu kršenja, implementirali smo poseban kanal zviždača, kojim upravlja vanjski ombudsman. Kanal se također može koristiti za anonimne prijave kršenja.

DQS izričito ohrabruje ljude da koriste sljedeći kanal za prijavu kad god budu svjedoci nepravdi ili su zabrinuti da nešto ne ide kako treba. Vaše informacije će pomoći DQS-u da identificira potencijalne probleme u ranoj fazi i poduzme odgovarajuće mjere.

webinar-liability risk-dqs-bronze statue of justice
Loading...

Eksterni ombudsman

g. Arnd Harnischmacher

Telefon: +49 (0) 6172 / 684 3291

Adresa:
LIČNO / POVJERLJIVO
Data Screen Consult GmbH
-    Meldestelle DQS  -
Kaiser-Friedrich-Promenade 111a
61348 Bad Homburg
Njemačka

Osim toga, slobodni ste prijaviti okolnosti koje ukazuju na kršenje putem već poznatih kanala (službenik za usklađenost, odjel za ljudske resurse, lokalni predstavnici zaposlenika).

Sistem izvještavanja osigurava da se izvještaji obrađuju u sigurnom i povjerljivom okruženju. Kanali prijavljivanja su dizajnirani na način da identitet zviždača ostaje zaštićen, a informacije su dostupne samo onima kojima je povjerena istraga incidenta. Anonimne prijave mogu se napraviti i korištenjem web stranice za prijavu*. Sve prijave skupljaju vanjski ombudsman i službenik za usklađenost, istražuju se povjerljivo i mogu dovesti do otklanjanja slabosti, do daljih mjera, do disciplinskih mjera ili čak do pravnih posljedica ako se izvještaj potvrdi.

Sistem izvještavanja je namijenjen isključivo za poštene i istinite izvještaje. Ne treba ga koristiti za širenje lažnih ili štetnih informacija. Izvještaje treba pažljivo provjeravati i dostavljati samo relevantne i legitimne informacije. Uvjerite se da ne kršite bilo koje primjenjive propise o zaštiti podataka kada koristite ovu web stranicu za prijavu. Prije podnošenja izvještaja, također imajte na umu da informacije koje dajete mogu imati ozbiljne posljedice za subjekte podataka.

Nemojte koristiti ovaj sistem izvještavanja za upite kupaca, prigovore ili žalbe protiv certifikacijskih odluka.

accreditation-dqs-man signing a form
Loading...

Službenik za usklađenost DQS grupe

g. Matthias Pärsch
Povljerljivo

DQS Holding GmbH

August-Schanz-Straße 21
60433 Frankfurt am Main
Njemačka

*) Sa ovim kanalom za prijavu i povezanim procedurama, DQS ispunjava njemačke zakonske zahtjeve HinSchG - Zakona o zaštiti zviždača (BGBl. 2023 I br. 140 od 31. maja 2023.) i Evropske direktive o zviždačima (Direktiva (EU) 2019/ 1937. Evropskog parlamenta i Vijeća Europske unije od 23. oktobra 2019.).