Dobro je poznato da su certifikati postali preduslov za pristup tržištu u industriji hrane i robe široke potrošnje: trgovci na malo i proizvođači robnih marki zahtijevaju dosljednu usklađenost sa priznatim standardima kvalitete i sigurnosti od dobavljača u cijelom lancu, oslanjajući se na neovisnu certifikaciju kao otporan dokaz.

No, to je samo pola priče: opsežna naučna studija iz 2017. godine pokazala je da bi 74% firmi certificiranih prema  standardu kojeg priznaje Globalna inicijativa za sigurnost hrane (GFSI) tražilo certifikaciju čak i bez zahtjeva korisnika.* Glavni razlozi: ubrzavanje razvoja poslovanja, smanjenje rizika vezanih uz kvalitet i sigurnost proizvoda i optimizacija sistema upravljanja.

Tu dolazimo mi: naši auditi predstavljaju individualnu provjeru vaših procesa i vašeg sistema upravljanja. Kroz dijalog naši stručnjaci iz industrije usredotočuju se na rizike i potencijale, pomažući vam da svoj certificirani sistem upravljanja kvalitetom pretvorite u konkurentsku prednost.

* Izvor: Statistička analiza za budućnost GFSI Anketa Internacionalnih preradživaća hrane (2020).

Sigurnost hrane

Visokokvalificirani auditori s dugogodišnjim iskustvom u industriji hrane i pića, u toku s najnovijim postignućima u prehrambenoj industriji i izvrsnom reputacijom među trgovcima i kupcima diljem svijeta: to je DQS.

Od dobre poljoprivredne prakse u prvim fazama lanca vrijednosti, do upravljanja kvalitetom i sigurnošću u preradi, skladištenju, transportu i trgovini - uz vas smo kroz cijeli proces.

Prikaži više
Prikaži manje
Blog
Loading...

IFS Food Verzija 8 - Sve izmjene revizije na prvi pogled

Blog
IFS AUDIT, IFS AUDIT CORONA
Loading...

IFS Akcioni plan: Koristan vodič

Blog
BRCGS BLENDED AUDITS ,BRCGS REMOTE AUDITS
Loading...

BRCGS Miješani auditi & BRCGS Udaljeni auditi

Pakovanje

Bilo staklo, lim, plastika, karton ili papir, primarna ili sekundarna ambalaža - uz DQS imate certifikacijsko tijelo koje je upoznato i sa procesima proizvodnje i sa zahtjevima klijenata i regulatornih tijela.

Naša područja stručnosti uključuju certificiranje prema međunarodno priznatim standardima za sigurnost i kvalitet pakovanja, posebno za hranu, farmaceutske proizvode, kozmetiku i druge proizvode s visokim zahtjevima u pogledu upravljanja higijenom.

Prikaži više
Prikaži manje
Blog
IFS PACSECURE VERSION 2, IFS PACSECURE  2
Loading...

IFS PACsecure Verzija 2 - Izmjene u toku

Blog
BRC PACKAGING VERSION 5, BRC PACKAGING 5
Loading...

BRC Pakovanje Verzija 5 objavljena: Pregled novih karakteristika

Blog
IFS PACSECURE VERSION 2, IFS PACSECURE  2
Loading...

IFS PACsecure Verzija 2 - Objavljena finalna verzija

Roba široke potrošnje & roba za domaćinstvo i ličnu njegu

Proizvodnja, skladištenje i transport robe široke potrošnje podliježe najvišim zahtjevima u pogledu kvalitete, higijene i sigurnosti proizvoda. To se posebno odnosi na proizvode koji dolaze u dodir s tijelom, kao što su kozmetika i proizvodi za ličnu njegu. Certifikacija dobre proizvođačke prakse (GMP - Good Manufacturing Practice) te sistema upravljanja kvalitetom i higijenom jedna je od naših temeljnih kompetencija. Kompetentnog partnera za certificiranje i auditiranje prema međunarodno priznatim standardima u DQS-u će pronaći i proizvođači kozmetičkih sirovina.

Blog
IFS HPC STANDARD VERSION 2, IFS HPC STANDARD
Loading...

IFS HPC standard verzija 2 objavljena: Izmjene na prvi pogled

Blog
KONSUMGÜTERINDUSTRIE, ICOMPLIANCE-INITIATIVE
Loading...

Kvalitet i sigurnost u industriji robe široke potrošnje: DQS je partner iCompliance Inicijative

Blog
IFS HPC VERSION 3, IFS HPC 3
Loading...

IFS HPC Verzija 3 - Raspored i promjene