Osiguravanje povjerenja GC-Mark certifikatom

Poverenje je najvrednija valuta na svijetu. Ako vaši kupci imaju povjerenja u vašu organizaciju i njene proizvode ili usluge, postići ćete stepen uspjeha koji se ne može mjeriti samo novcem. Za njim će uslijediti lojalnost kupaca i preporuke kupaca, čineći taj uspjeh trajnim i akumulativnim. GC-Mark programi su dizajnirani da postignu ovo povjerenje – i da ga održavaju na neodređeno vrijeme. To su dobrovoljne certifikacije proizvoda i usluga, zasnovane na odgovarajućim propisima.

Lako razumljivi znaci povjerenja

Instrument brendiranja za isticanje vaših prednosti

Na osnovu međunarodnih standarda

GC Mark za vaše poslovanje

Business11.png
Loading...

Šta je GC-Mark?

GC-Mark, skraćenica od Oznaka globalne usklađenosti, je pečat koji označava da proizvod, usluga ili organizacija ispunjava niz relevantnih zahtjeva. Zasnovano na tradicionalnim nacionalnim i međunarodnim standardima, DQS CFS je identificirao i razvio kriterije za izvrsnost u kvalitetu, sigurnosti, higijeni, održivosti i prilagođenosti kupcima. Svaka od više od 40 GC oznaka ima odgovarajući skup zahtjeva. Kompanije i organizacije mogu zatražiti dobrovoljnu procjenu kojom se analizira da li ispunjavaju relevantne kriterije GC-Mark.

Business34.png
Loading...

Benefiti GC-Mark certifikacije

 • Za razliku od tradicionalnih standarda, GC-Mark demonstrira izvrsnost na način koji je lako razumljiv za ciljnu grupu. Većina potrošača teško razumije važnost tradicionalne certifikacije, s njenim mnoštvom skraćenica i naizgled proizvoljnih brojeva. Nasuprot tome, oznake GC-Mark su jasne i transparentne.
 • GC-Mark se može koristiti na web stranicama, u brošurama, na proizvodima i na infrastrukturi: to su fleksibilne i vizualno atraktivne oznake pogodne za promotivne svrhe. Kao takvi, lako se mogu integrisati u marketinšku i branding strategiju vaše organizacije.
 • GC-Mark je više od oznake: budući da se zasniva na čvrstim kriterijima i temeljitoj procjeni na licu mjesta, to je iskustvo koje dodaje vrijednost vašoj organizaciji. Naši kompetentni auditori ističu potencijal za poboljšanje i pomažu vam da povećate efikasnost i kvalitet usluge.
Business5.png
Loading...

Vrste GC-Mark

Naš katalog nudi više od 40 GC-Mark za potvrdu kvaliteta, sigurnosti, održivosti i higijene. Oni se fokusiraju na različite parametre, uključujući trajnost proizvoda, uticaj kompanija na životnu sredinu, kvalitet usluga, usklađenost sa zakonima i propisima, pouzdanost dobavljača i društvenu odgovornost organizacija. Za svaki pojedinačni GC-Mark postoji odgovarajuća lista kriterija koje je potrebno ispuniti da bi se dobila oznaka.

Osim toga, na zahtjev se mogu dizajnirati i prilagođene GC-Mark oznake, uz relevantne međunarodne standarde kao osnovu za certifikaciju.

Business28.png
Loading...

Kako se GC-Mark odnosi na ISO certifikat?

 • Kriteriji navedeni u GC-Mark kontrolnim listama zasnovani su na postojećim međunarodnim standardima kad god je to moguće. Ako vaša organizacija već ispunjava zahtjeve relevantnog standarda, ovo je već veliki korak ka ispunjavanju kriterija za GC-Mark. DQS tada može izdati vaš GC-Mark na osnovu vašeg postojećeg certifikata, ili se procjena za nadolazeću certifikaciju može kombinovati kako bi se smanjilo vrijeme audita i uštedili troškovi (u slučaju da vaše ranije certifikate nije izdao DQS, delta audit može biti opcija ako ih treba uzeti u obzir).
 • Nije potrebno imati ili dobiti ISO certifikat da biste dobili GC-Mark.
 • Za razliku od ISO certifikata, GC Mark su vizuelno atraktivne i lako razumljive za sve zainteresirane strane, uključujući potrošače i širu javnost.
Business5.png
Loading...

Koji su kriteriji GC-Mark?

DQS razvija skup kriterija za svaki GC-Mark. Kriteriji su zasnovani na nacionalnim i međunarodno priznatim standardima i propisima. Kontrolna lista je dostupna prije procjene na licu mjesta, tako da organizacije imaju priliku da se pripreme za procjenu i da otklone potencijalne neusklađenosti.

Qualität
Loading...

Uslovi upotrebe za GC-Mark

GC-Mark i certifikat važe godinu dana, počevši od dana izdavanja certifikata. Tokom ovog perioda dozvoljena je upotreba GC-oznake u marketinške svrhe. One se mogu koristiti za demonstraciju usklađenosti i mogu se prikazati na web stranicama, proizvodima, objektima i marketinškom materijalu. GC-Mark certifikat i pečat ostaju vlasništvo DQS-a i ne smiju se mijenjati ili modificirati.

Business28.png
Loading...

Dobivanje GC-Mark certifikata u BiH

Registrujte se za programe Oznake globalne usklađenosti i poduzmite veliki korak da povećate povjerenje koje vaši kupci ulažu u vašu organizaciju, vaše usluge i proizvode.

U drugom koraku ka dobijanju GC-Mark bit će vam omogućen pristup određenoj samoprocjeni koja pokriva sve aspekte primjenjivih Globalnih smjernica usklađenosti.

Procjena je obično podijeljena na tri dijela: pregled dokumenta, pregled samoprocjene i procjena na licu mjesta.

GC-Mark certifikat i pravo korištenja štampanog pečata GC-Mark važe godinu dana.

Banking13.png
Loading...

Cijena GC-Mark certifikacije u BiH

Cijena GC-Mark certifikacije u Bosni i Hercegovini ovisi o brojnim faktorima. Na primjer, veličina vaše organizacije i složenost njenih sistema upravljanja imaju utjecaja na trajanje procjena. Iz ovih razloga, troškovi certifikacije ne mogu se dati kao paušalni iznos. Rado ćemo Vam napraviti individualnu ponudu za Vašu kompaniju, organizaciju ili agenciju.

Business2.png
Loading...

Zašto DQS BiH?

 • Više od 35 godina iskustva globalno i 20 lokalno u certificiranju
 • GC-Mark je registrovani zaštitni znak kompanije DQS
 • Auditori sa praktičnim iskustvom i visokim nivoom stručne kompetencije
 • Lična, glatka podrška naših stručnjaka - regionalno, nacionalno i međunarodno
 • Pojedinačne ponude sa fleksibilnim rokovima ugovora bez skrivenih troškova
Contact-Europe-woman-shutterstock_1916704835.jpg
Loading...

Zahtjev za ponudu u DQS BiH

Vaša lokalna kontakt osoba u BiH

Bit će nam drago da vam pružimo prilagođenu ponudu za GC-Mark certifikaciju.