V automobilovém průmyslu se každý den generuje a sdílí obrovské množství dat v průběhu celého výrobního cyklu, od návrhu, přes testování, hodnocení až po výrobu finálního výrobku. Patří sem zejména bezpečnostní údaje týkající se vývojových fází a údaje o výrobních procesech.

Pro automobilové podniky je klíčové včasné odhalení a minimalizace digitálního rizika ohrožení citlivých dat. Certifikace TISAX® je tu právě proto, aby to dokázala.

Co je to zabezpečení informací? 


Chrání citlivé informace před neoprávněnými aktivitami. Jeho cílem je zajistit bezpečnost a soukromí kritických dat, jako jsou informace o zákaznických účtech nebo finanční údaje.

Co je to certifikace TISAX?


Celosvětově uznávaná certifikace, kterou by měli používat všichni dodavatelé a poskytovatelé služeb v automobilovém průmyslu, kteří nakládají s citlivými informacemi. Je to proto, aby splňovaly požadavky spotřebitelů a regulačních orgánů na bezpečnost informací.

Značka TISAX® potvrzuje, že systém řízení bezpečnosti informací společnosti splňuje definované úrovně zabezpečení.

Jaké jsou výhody značky TISAX®?

PŘEDCHÁZÍ kybernetickým útokům a narušení bezpečnosti informací
ZÍSKÁVÁ DŮVĚRU ZÁKAZNÍKŮ díky komplexnímu přístupu k ochraně dat
IDENTIFIKUJE A ODSTRAŇUJE POTENCIÁLNÍ RIZIKA prostřednictvím revize zabezpečení vašich informací.

Systémy řízení bezpečnosti informací mají zásadní význam pro zmírnění rizika kybernetických útoků. Pravidelná hodnocení TISAX® pomáhají identifikovat rizikové oblasti na základě standardizovaných požadavků. 

Pro koho je certifikace určena? 


Pro všechny dodavatele nebo poskytovatele služeb pro automobilový průmysl. 
Certifikace zjednodušuje procesy do budoucna a vám bude stačit jednou za tři roky prokázat zabezpečení citlivých informací, které vám poskytují vaši klienti.

Proces je použitelný ve všech průmyslových odvětvích.

Proč je hodnocení TISAX® užitečné pro mou společnost?
Dosud tato hodnocení prováděli především samotní výrobci. Registrovaní účastníci sítě TISAX® si mohou vybrat poskytovatele auditorských služeb prostřednictvím společné online platformy a požádat o posouzení.

a) Ušetříte čas a náklady, protože se vyhnete duplicitním posouzením různými zákazníky.
b) Získáte vzájemné uznávání posouzení bezpečnosti informací mezi společnostmi pro účastníky systému TISAX®.
c) Získáte konkurenční výhodu díky splnění přísných požadavků na bezpečnost dat.
d) Posílíte důvěru v auditované společnosti se značkou TISAX®.

Jsme tu pro vás

Rádi vám zodpovíme všechny vaše dotazy a poskytneme vám individuální nabídku na implementaci procesu TISAX®.

Kontaktujte nás
Autor
Pavol Plevják

Riaditeľ a konateľ certifikačnej spoločnosti DQS Slovakia, s.r.o. Zároveň je certifikačným audítorom treťou stranou pre normy ISO 9001 a IATF 16949. Dlhé roky spolupracoval s výrobcami automobilov (OEM) a ich dodávateľmi, kde častokrát mohol nahliadnuť do toho, čo sa skrýva za množstvom požiadaviek na systémy kvality. Umožnilo mu to lepšie pochopiť, prečo nejde „len“ o požiadavky, ale aj o filozofiu myslenia smerom k zákazníkovi. Automobilovému priemyslu sa naplno venoval už od ukončenia štúdia na vysokej škole, čo mu dovolilo nazbierať skúsenosti na pozíciách ako predstaviteľ pre kvalitu, realizácie školení a konzultácií, manažér pre vývoj až k certifikácií systémov manažérstva kvality.

Loading...