VDA 6.1 certifikacija

Vaša kompanija je aktivna u automobilskoj industriji? Ako proizvodite serijski, certifikat prema VDA 6.1 njemačkog udruženja automobilske industrije (VDA) je priznati dokaz vaše sposobnosti kvaliteta i dobra alternativa IATF 16949. Sa automobilskim standardom VDA 6.1, vi kao dobavljač dobijate pristup automobilskoj industriji, promovišete izbjegavanje kvarova, povećavate efikasnost u lancu nabavke i odlučno povećavate zadovoljstvo vaših kupaca.

Ciljano spriječavanje grešaka i minimiziranje odbijanja

Značajno jača pouzdanost i sposobnost procesa

Dokaz kvaliteta specifičan za industriju

Povećanje zadovoljstva kupaca i zaposlenih

Beschreibung Standard/Regelwerk
Loading...

VDA 6.1 certifikacija - Informacije o standardu

VDA Volume 6.1 je prvi put objavljen od strane Njemačkog udruženja automobilske industrije (VDA) 1996. godine, a do danas se sukcesivno razvijao. VDA 6.1 je pravi standard ako vaša kompanija proizvodi serijski. VDA 6.1 pruža okvir za sistem upravljanja kvalitetom specifičan za automobile, promoviše prevenciju kvarova i jača pouzdanost i sposobnost procesa u lancu vrijednosti vaše kompanije.

VDA 6.1 također uključuje aspekte evropskog EFQM modela. Procesna orijentacija značajno olakšava integraciju sistema upravljanja koji su također važni za vas, kao što su ISO 9001:2015 (kvalitet) ili ISO 14001 za upravljanje okolinom. Pored Volume 6.1, Volume VDA 6.2 (za pružaoce usluga kao što su auto kuće ili logističke kompanije) i VDA 6.4 (pojedinačni i serijski proizvođači proizvodne opreme kao što su mašine, sistemi, alati ili mjerni i ispitni štandovi) dopunjuju propise njemačkog udruženja automobilske industrije.

Prikaži više
Prikaži manje
Business28.png
Loading...

Kako funkcioniše VDA 6.1 certifikacija?

Prvo razgovarate o vašoj kompaniji, vašem sistemu upravljanja i ciljevima VDA 6.1 certifikacije sa nama. Na osnovu toga, odmah ćete dobiti detaljnu i transparentnu ponudu, prilagođenu vašim individualnim potrebama.

Posebno za veće projekte certifikacije, sastanak planiranja je vrijedna prilika da upoznate svog auditora, kao i da razvijete individualni program audita za sva uključena područja i lokacije.

Predaudit također nudi mogućnost da se unapred identifikuju potencijali za poboljšanje, kao i prednosti vašeg sistema upravljanja. Obje usluge su opcionalne.

Certifikacijski audit počinje analizom sistema (faza 1 audita) i ocjenom vaše dokumentacije, ciljeva, rezultata vašeg pregleda menadžmenta i internih audita. U ovom procesu utvrđujemo da li je vaš sistem upravljanja dovoljno razvijen i spreman za certifikaciju.

U naknadnom auditu sistema (faza 2 audita), vaš DQS auditor procjenjuje učinkovitost svih procesa upravljanja na licu mjesta. U završnoj diskusiji, vaš auditor će vam pružiti detaljnu prezentaciju rezultata i mogućih potencijala za poboljšanje vaše kompanije. Po potrebi se dogovaraju akcioni planovi.

Nakon certifikacijskog audita, rezultate ocjenjuje nezavisni certifikacijski odbor DQS-a. Primit ćete audit izvještaj koji dokumentuje rezultate audita. Ako su ispunjeni svi zahtjevi standarda, dobit ćete međunarodno priznati certifikat.

Kako bismo osigurali da vaša kompanija nastavlja ispunjavati sve važne zahtjeve za VDA 6.1 certifikaciju nakon certifikacijskog audita, vršimo nadzorne audite na godišnjem nivou. Ovo pruža kompetentnu podršku za kontinuirano unaprijeđenje vašeg sistema upravljanja i poslovnih procesa.

Certifikat važi najviše tri godine. Recertifikacija se provodi blagovremeno prije isteka kako bi se osigurala kontinuirana usklađenost sa primjenjivim zahtjevima standarda. Po ispunjenju, izdaje se novi certifikat.

Banking13.png
Loading...

Koliko košta VDA 6.1 certifikacija?

Cijena VDA 6.1 certifikata ovisi o brojnim faktorima. Na primjer, veličina i složenost vaše kompanije utiču na cijenu. Iz ovih razloga, troškovi za certifikaciju prema VDA 6.1 ne mogu se dati kao paušalni iznos. Bit će nam drago da Vam napravimo individualnu ponudu za Vašu kompaniju.

Business2.png
Loading...

Šta možete očekivati od DQS-a

  • Svi auditi iz jednog izvora
  • Iskustvo i kompetentnost u svim industrijama
  • Globalno prisustvo, lokalna usluga
  • Izuzetno orijentisan na rješenja i fokusiran na kupca.
Contact-Europe-woman-shutterstock_1916704835.jpg
Loading...

Zahtjev za ponudu

Vaša lokalna kontakt osoba

Bit će nam drago da Vam pružimo individualnu ponudu za Vaš VDA 6.1 certifikat.