DQS Grupa je online sa svojom novom web-stranicom: Ponovno pokretanje početne stranice u skladu je s novom, globalno jedinstvenom strategijom brenda: pod tvrdnjom "Simply leveraging Quality."

[Sarajevo], [10.05.2022] - DQS Grupa je online sa svojom novom web-stranicom: Ponovno pokretanje početne stranice u skladu je s novom, globalno jedinstvenom strategijom brenda: pod tvrdnjom "Simply leveraging Quality.", DQS se pozicionira kao međunarodni lider u razmišljanjima koji svojim kupcima nudi smislene dodatne vrijednosti i besprijekorno korisničko iskustvo kroz audite i certifikaciju procesa i sistema upravljanja.

"U sve složenijem i dinamičnijem svijetu, ljudima i organizacijama je sve teže postići stabilnost i osjećaj svrhe. Kao certifikacijsko tijelo, možemo pomoći u stvaranju povjerenja, sigurnosti i orijentacije," objašnjava Ingo M. Rübenach,  Direktor upravljanja DQS Holding GmbH. "Kako bismo ispunili ovu odgovornost, odlučili smo da analiziramo prisustvo našeg brenda i prilagodimo ga zahtjevima digitalnog poslovnog svijeta. Rezultat je naša nova strategija brenda, ujednačena u oko 60 zemalja koja se po prvi put odražava na web stranici, ali će oblikovati naše djelovanje u godinama koje dolaze."

DQS brend: Ambiciozan, kompetentan, dinamičan

U današnjem agilnom i neizvjesnom svijetu, ljudi i organizacije sve više gube svoju jasnoću i orijentaciju: visokoprofesionalni akteri, često spoznzorisani od strane države, izazivaju zabunu na internetu ciljanim kampanjama dezinformacija i lažno pravim dubokim lažnjacima. Čak i izvan domena digitalnog, sve više i više kriminalaca koristi prednost sve veće složenosti kako bi se obogatili lažnim proizvodima, lažnim vijestima ili sofisticiranim društvenim inženjeringom.

Poverenje je najvrednija valuta

U online i offline poslovanju, povjerenje tako postaje najvrednija valuta, a dokazan način da se zadobije povjerenje kupaca i partnera je da se procesi revidiraju i certificiraju od pouzdanih trećih strana. U tu svrhu, DQS se pozicionira kao kompetentan i učen partner koji razumije procese svojih kupaca, doprinosi njihovom uspjehu s praktičnim zamahom i generiše opipljivu dodatnu vrijednost na mnogim nivoima uz audite i certifikate:  

  • Certifikati pružaju čvrstu osnovu za organizacije da steknu kredibilitet i izgrade povjerljive odnose s kupcima - i, obrnuto, pomažu kupcima i potrošačima da brzo i pouzdano procijene dobavljače, proizvode i usluge u dinamičnom svijetu.
  • Certifikati su preduslov za uspješan pristup tržištu u sve većem broju industrija i segmenata: IATF 16949 certifikat je, na primjer, nezamjenjiv za dobavljače u automobilskoj industriji, baš kao što je certifikat ISO 13485 za proizvođače medicinskih uređaja. 
  • Certifikati su vrijedan znak kvalitete i diferencijacije na tržištu, na primjer kada organizacije dokumentiraju visoku vrijednost pridanu održivosti uz dokaz upravljanja okolinom u skladu sa ISO 14001 - značajan argument za mnoge kupce u vremenima klimatskih promjena, i to s pravom.
  • Budući da je otvoren za nove ideje, DQS omogućava organizacijama da poboljšaju svoje procese u korist svojih kupaca i da postave kurs za jednostavnu, glatku certifikaciju i visokokvalitetno korisničko iskustvo uz inovativna rješenja.   

Web stranica za vaše znanje na više od 20 jezika 

"Ponovno pokretanje naše web stranice je važna prekretnica za nas: od sada se na našoj početnoj stranici predstavljamo kao održiv i moderan brend koji je poznat po kvaliteti usluge, kao i po inovacijama i inteligentnim pristupima digitalnim rješenjima", objašnjava DQS menadžer Rübenach. „A također, s obzirom na brzo napredujuću globalizaciju našeg poslovanja, ponovno pokretanje predstavlja važan korak naprijed za nas: od sada ćemo posjetiteljima širom svijeta nuditi isti širok spektar informacija i istu visoku upotrebljivost u više preko 20 jezika. Ovo učvršćuje našu tvrdnju da smo pouzdan partner za klijente širom svijeta kada je u pitanju kontinuirano poboljšanje sistema upravljanja i procesa."

Čitaoci mogu pronaći više informacija na www.dqsglobal.com.

Kontakt: 

g. Derviš Čengić
Direktor
DQS BH - BH cert d.o.o.
Branilaca Šipa 13
71000 Sarajevo
Tel.: +387 33 274 555
E-Mail: dqsbh.bhcert@hs-hkb.ba
www.dqsglobal.com

DQS: Simply leveraging Quality.

„U svemu što radimo, postavljamo najviše standarde kvaliteta i kompetentnosti na svakom projektu. Kao rezultat toga, naše akcije postaju mjerilo za našu industriju, ali i naš vlastiti vodeći princip, koji obnavljamo svaki dan.”

DQS postavlja najviše standarde stručnosti, iskustva i kvaliteta za svoje klijente. Osnovne kompetencije DQS-a leže u obavljanju certifikacijskih audita i procjena. To čini DQS, sa sjedištem u Frankfurtu na Majni/Njemačka s godišnjim prometom od 136 miliona EUR (2020.) jednim od vodećih svjetskih provajdera s tvrdnjom da postavlja nove standarde u pouzdanosti, kvaliteti i orijentaciji na kupca u svakom trenutku. Preko 2.500 visoko kvalifikovanih i iskusnih auditora svake godine vrši preko 125.000 audita specifičnih za klijente prema preko 200 priznatih normi i standarda u više od 60 zemalja.

DQS su prije više od 35 godina osnovali Njemačko društvo za kvalitet (DGQ), Njemački institut za standardizaciju (DIN) i druga njemačka industrijska udruženja sa tvrdnjom da obavljaju certifikacije i audite za organizacije širom svijeta na najvišem nivou. Svojim osnivanjem, DQS je bio prvi nezavisni pružalac usluga certificiranja u Njemačkoj. 2008. godine, američka organizacija Underwriters Laboratories uvela je svoje međunarodno poslovanje sa certificiranjem sistema upravljanja u grupu kao daljnji dioničar, čime je omogućila grupi da napravi veliki korak ka globalnom prisustvu.