Globalna radna grupa za harmonizaciju (GHWP) je neprofitna organizacija sa misijom da proučava i preporučuje načine za usklađivanje propisa o medicinskim uređajima širom svijeta. Zajedno sa Globalnom radnom grupom za harmonizaciju, APEC-om i drugim međunarodnim organizacijama, radi na stvaranju usklađenih zahtjeva, procedura i standarda.

Po 26. put, radna grupa koju čine stručnjaci iz regulatornih tijela za medicinske uređaje i industrije medicinskih uređaja sastat će se tokom godišnjeg generalnog sastanka GHWP-a u Rijadu, Saudijska Arabija, od 13. do 16. februara. Članstvo i učešće na ovom događaju je otvoreno za sve predstavnike iz cijelog svijeta koji podržavaju gore navedene ciljeve.

Kao jedno od vodećih svjetskih certifikacijskih tijela, DQS podržava ovu inicijativu.

Michael Bothe, šef odjela aktivnih medicinskih uređaja Notificiranog tijela u DQS Medizinprodukte GmbH, govorit će širokoj publici na temu "Razvoj standarda za sajber sigurnost".

On će također odgovarati na pitanja učesnika iz perspektive notificiranog tijela u panel diskusiji „Digitalna transformacija i povezana njega u bolnici“.

Posjetite web stranicu Godišnjeg sastanka GHWP na adresi:  http://ahwp.info/

Cijeli program se može naći ovdje.

Autor
Michael Bothe

Michael Bothe je na čelu odbora za odluke o certifikaciji za Aktivne medicinske uređaje, a također je i vodeći auditor. Također je uključen u standardizaciju u njemačkom institutu za standardizaciju (DIN) i njemačkoj komisiji za elektrotehniku, elektronsku i informatičku tehnologiju (DKE) i koordinira aktivnosti kontinuirane edukacije kupaca. Njegovi interesi uključuju integrisane audite kao i optimizaciju procesa procedura ocjenjivanja usklađenosti.

Loading...