MedTech Meetup u Belgiji je jedinstven događaj za medicinske uređaje, IVD medicinske uređaje i digitalne zdravstvene sektore. Već 6. put, kompanija COVARTIM organizuje događaj za belgijsku MedTech industriju.
Učesnike očekuje zanimljiv dnevni red sa širokim spektrom stručnih prezentacija, panel diskusija i prilika za umrežavanje i razmjenu.
Veoma smo zadovoljni što će sadržaj ovog događaja biti obogaćen radionicom „Klinički podaci za MDR iz perspektive notificiranog tijela“ koju će voditi naše cijenjene kolege dr Uta Romberg i dr Thomas Feldmann. Oni će također biti dostupni za sastanke direktno na dan događaja.
Prijave i dodatne informacije na: Home - MedTech Meetup 2023

O čemu se konkretno radi?
Već pod MDD, klinički podaci su bili od velike važnosti za odobrenje medicinskog uređaja, MDR je povećao zahtjeve za ovim kliničkim podacima i naglasio njihovu važnost za proces certifikacije.
U ovoj prezentaciji će biti predstavljen stav Notificiranog tijela na kliničke podatke. Razmatrat će se razlike između odobrenja novih medicinskih uređaja u odnosu na postojeće. Druga tačka će biti promjena u ekvivalentnoj ruti prema MDR-u, jer ovdje vrijede značajno izmijenjeni zahtjevi.

Ko su govornici?

Dr Thomas Feldmann je biolog i specijalista za molekularnu genetiku. On donosi 22 godine iskustva u oblasti certifikacije medicinskih uređaja u različitim notificiranim tijelima kao što je TÜV Rheinland, kao i na strani proizvođača, a od 2007. radi kao auditor za DQS Medizinprodukte. Bio je šef/zamjenik šefa Notificiranog tijela u DQS MED od 2012.

dr Uta Romberg je doktor medicine specijaliziran za ortopediju i traumohirurgiju i već 28 godina radi u oblasti medicine. Predavač je raznih predmeta već 22 godine, od 2008. godine i kao predavač i ispitivač za pedijatriju, opštu hirurgiju i internu medicinu.
Predavač je i na usavršavanju "Reanimacija" u sklopu internog usavršavanja za ljekare i medicinsko osoblje. U okviru svoje opće djelatnosti radi kao klinički stručnjak i auditor za DQS.

Osim toga, gđa Annemie Valkeneers iz DQS Belgije i gospodin Vincent Fuhrmann iz našeg prodajnog tima DQS MED će prisustvovati kao lokalne kontakt osobe i koristiti ovaj događaj za razmjenu.

Autor
Feldmann Dr. Thomas

Dr Thomas Feldmann je biolog i specijalista za molekularnu genetiku. On donosi 22 godine iskustva u oblasti certifikacije medicinskih uređaja sa nekoliko prijavljenih tijela kao što je TÜV Rheinland kao i sa strane proizvođača i radi za DQS Medizinprodukte kao auditor od 2007. Od 2012. godine je šef/zamjenik direktora notificiranog tijela u DQS MED.

Loading...