Postoje li među vašim klijentima velike korporacije kao što su Procter & Gamble, Johnson & Johnson ili L'Oréal? Ako je tako, inicijativa iCompliance pokrenuta 2020. godine može postati važna tema i za vas.

Ideja iza inicijative iCompliance je da dobavljači mogu ispuniti zahtjeve nekoliko kupaca odjednom uz jedan godišnji audit. Ovo smanjuje teret audita za dobavljače, koji se od sada mogu fokusirati na implementaciju dosljednih standarda kvaliteta. Podržavaju ga vodeći vlasnici FMCG brendova, uključujući Procter & Gamble, Johnson & Johnson, Estée Lauder i L'Oréal.

U okviru iCompliance su dobavljači kozmetičkih sastojaka, sirovina i sastojaka za proizvode za domaćinstvo i pranje veša, aktivnih farmaceutskih sastojaka i ekscipijenata, te dobavljači primarnih i sekundarnih materijala za pakovanje.

DQS je jedno od vodećih certifikacijskih tijela za iCompliance. Od marta 2020. godine, DQS Group provodi audite u sklopu iCompliance programa.

iCompliance: Upravljanje usklađenošću iz jednog izvora

Ukratko, iCompliance omogućava:

  • Dosljednost: Zajednički okvir za GMP prakse i standarde audita u cijeloj FMCG industriji
  • Kvalitet: Kontrola je dublja od bilo kojeg drugog programa eksternog audita
  • Produktivnost: Smanjen broj audita kupaca kroz godišnju iCompliance recertifikaciju
  • Brže kvalifikacije: Veliki broj kvalifikovanih auditora. To omogućava bržu kvalifikaciju i prepoznavanje kupaca
  • Novi poslovni potencijal: Dobavljači mogu lako pokazati svoje sposobnosti novim kupcima
  • Kontrola podataka: Dobavljač kontroliše pristup centralnom repozitorijumu izveštaja, koji se može dijeliti sa kupcima

iCompliance se oslanja na postojeće standarde kako bi pružio dosljedan okvir. U zavisnosti od poslovanja, dobavljači se auditiraju u skladu sa međunarodno priznatim standardima kao što su ICH Q7, IPEC, EFfCI, ISO 15378, FSSC i BRCGS standard za pakovanje. Za potpuni pregled inicijative i procesa za dobavljače, posjetite iCompliance web stranicu.

Autor
Constanze Illner

Constanze Illner (ona) je službenica za istraživanje i komunikacije u oblasti održivosti i sigurnosti hrane. Na ovoj poziciji prati sva bitna dešavanja u ovom kontekstu i obavještava našu klijentelu u mjesečnom biltenu. Ona također moderira godišnju konferenciju Heroji održivosti.

Loading...