Nakon uspješne procjene holandske kompanije VIVO Energy, DQS CFS GmbH je po prvi put izdao certifikat prema novom standardu za sisteme upravljanja anti-korupcijom ISO 37001. Čestitamo cijelom timu Vivo Energy na uspješnom ISO 37001 auditu.

Šta je ISO 37001:2016?

ISO 37001:2016 je međunarodni standard za sisteme upravljanja anti-korupcijom (ABMS). Pomaže organizacijama da uspostave, implementiraju i poboljšaju ABMS za smanjenje i upravljanje rizikom mita. To je generički standard koji se može primijeniti u organizacijama svih vrsta - bez obzira na njihovu veličinu ili industriju.

Zašto je ABMS tako važan?

ABMS pruža smjernice za sprječavanje podmićivanja i interveniše odgovarajućim mjerama u slučaju pokušaja podmićivanja. Implementirani ISO 37001 ABMS može zaštititi reputaciju vaše kompanije i osigurati povjerenje investitora i kupaca.

Vivo Energy - Izvještaj sa terena

Audit u Vivo Energy uspješno je proveden u martu 2018. Gospođa Mari Van Wyk, odgovorna za implementaciju ISO 37001, opisuje svoje iskustvo sa DQS-om, "DQS je bio naš odabrani certifikacijski partner od početka; jasno je zašto su najbolji. Audit tim sačinjavali su stariji i iskusni auditori, koji razgovaraju sa predanošću sa svojim klijentima. Tim je bio izuzetno koristan i profesionalan; pretvarajući naizgled zastrašujući audit u ugodno iskustvo. Vodili su nas svaki korak. Međutim, nisu se suzdržali od izazovnih pitanja. DQS je proveo i procjenu spremnosti koja nas je na odgovarajući način pripremila za stvarnu certifikaciju. Ukratko smo bili blaženo sretni sa DQS-om. "

Behzad Sadegh, ISO 37001 Menadžer audita i menadžer proizvoda, bio je vrlo zadovoljan ishodom audita certifikacije. "Anti-korupcijska svijest značajno se povećala. Sposobnost transparentnog postaje sve važnija za kompanije poput Vivo Energy. Stoga vidimo snažnu uspostavu u potražnji za certificiranjem prema ISO 37001 standardu. Podržavamo naše kupce u njihovoj misiji da minimiziraju rizik mita od unutrašnjih i vanjskih utjecaja."

ISO 37001 Certifikacija sa DQS

Zainteresovanim klijentima pružamo sljedeće usluge:

  • Interne i eksterne radionice su dotupne organizacijama na zahtjev.
  • DQS obavlja eksterne audite za certifikaciju vašeg ABMS.
  • Visoko kvalificirani auditori dostupni su vam na globalnom nivou.
Autor
Dr. Thijs Willaert

Dr. Thijs Willaert je Globalni direktor usluga održivosti. U ovoj ulozi, odgovoran je za cjelokupni portfelj ESG usluga DQS-a. Oblasti njegovog interesovanja uključuju održive nabavke, praćenje ljudskih prava i ESG audite.

Loading...