U našem besplatnom Bijelom papiru, pojedinačno predstavljamo poglavlja od 4 do 10 ISO 14064-1 specifikacije. Posebno poglavlja 5 i 6, iako nisu potpuno sveobuhvatna, mogu se shvatiti kao uzastopni koraci ka pripremi inventara GHG.

Pročitajte u našem bijelom papiru

  • Detaljan opis zahtjeva standarda
  • Posebne reference na aneks
  • Sveobuhvatni riječnik najvažnijih pojmova standarda

 

Sažetak upravljanja

Gasovi staklene bašte (GHG) najveći su antropogeni ubica klime. Globalno zagrijavanje raste brzinom koja zahtijeva od kompanija u svim industrijama da poduzmu hitne mjere kako bi smanjile svoje emisije stakleničkih plinova, prvenstveno CO2. Ovo zahtijeva kvantificiranje emisija stakleničkih plinova i utvrđivanje otiska stakleničkih plinova.

Naš Bijeli papir pruža vrijedne informacije o računovodstvu GHG prema međunarodno priznatoj specifikaciji ISO 14064-1. Specifikacija pokriva principe, smjernice i zahtjeve za planiranje, razvoj, upravljanje i izvještavanje o zalihama GHG. U Bijelom papiru predstavljamo pojedinačna poglavlja standarda, opisujemo korake koji vode do inventara GHG i objašnjavamo najvažnije pojmove u rječniku.

experte nachhaltigkeit-dqs-altan dayankac
Loading...

Autor

Altan Dayankac

Menadžer proizvoda za održivost i zdravlje i sigurnost na radu u DQS-u kao i auditor za brojne standarde održivosti, autor, moderator i traženi stručnjak u odborima za okolinu i zdravlje i sigurnost na radu

Kako doći do Bijelog papira

Prvo se morate registrovati. Molimo koristite formular na ovoj stranici.
Nakon registracije, od nas ćete dobiti e-mail u kojem se traži da potvrdite svoju e-mail adresu.Napomena: Ne možemo vam poslati Bijeli papir bez potvrde.
Nakon što potvrdimo vašu email adresu, poslat ćemo vam Bijeli papir.