TfS audit kao dokaz vaših CSR aktivnosti

Da li želite da snabdijevate hemijske kompanije koje su članice inicijative Zajedno za održivost (TfS)? Tada ćete možda morati proći TfS audit. Zahtjevi kataloga audita zasnovani su na jedinstvenim kriterijima procjene koji se odnose na aspekte upravljanja i okoline, zdravlje i sigurnost na radu, ljudska prava zaposlenih i odgovorno korporativno upravljanje.

Siguran pristup tržištu kao dobavljač za hemijsku industriju

Uzajamno priznavanje rezultata audita svih članova

Neutralno snimanje i evaluacija vaših aktivnosti održivosti

Sistematski dalji razvoj vaših performansi održivosti

Beschreibung Standard/Regelwerk
Loading...

Šta je Zajedno za održivost?

Inicijativu Zajedno za održivost (TfS) je 2011. pokrenulo šest hemijskih kompanija BASF, Bayer, Evonik Industries, Henkel, LANXESS i Solvay. Cilj osnivača je bio da svijest i djelovanje svojih dobavljača u cijelom lancu nabavke učine transparentnim u pogledu održivosti i da ih kontinuirano unaprijeđuju.

Svaka kompanija u hemijskoj industriji može postati član TfS inicijative. Kao dobavljač kompanije članici TfS-a, kompanija može biti zamoljena učestvuje u online samootkrivanju putem EcoVadis platforme i/ili u auditu TfS-a prema katalogu zahtjeva razvijenim posebno za dobavljače u hemijskoj industriji.

Procedura se zasniva na kontrolnoj listi ili formatu audita sa ukupno 120 zahtjeva. Fokus je na sigurnosti procesa i zaštiti zdravlja i sigurnosti na radu. Provjere provode isključivo TfS akreditirani certifikatori kao što je DQS.

Prikaži više
Prikaži manje
Mehrwert
Loading...

Zašto Zajedno za održivost (TfS) ima smisla za vašu kompaniju?

TfS procjena omogućava kompanijama članicama TfS-a da procijene učinak svojih dobavljača u cijelom lancu nabavke u oblastima okoline, rada i ljudskih prava, etike i održivih nabavki. Ovo pokreće i implementira opipljiva, mjerljiva poboljšanja u performansama dobavljača, kao i njihove vlastite performanse održivosti.

Da bi bio kvalifikovan za ponudu, potencijalni dobavljač mora biti naveden kod TfS-a i imati ID dobavljača.

Prikaži više
Prikaži manje
Business28.png
Loading...

Koji je proces TfS audita?

Kao dobavljač kompanije članice TfS-a, kompanija vas može pozvati da učestvujete u online samootkrivanju putem EcoVadis platforme i/ili u auditu TfS-a od strane akreditovanog certifikatora.

U sljedećem koraku ćete razmijeniti informacije sa nama kao svojim certifikatorom o zahtjevima TfS certifikacije. Na osnovu ovih razgovora, dobit ćete individualnu ponudu prilagođenu potrebama Vaše kompanije.

Prije audita, potencijalni dobavljač mora dobiti identifikaciju dobavljača od svog kupca i člana TfS-a i pismeno pristati da se rezultati audita proslijede članovima TFS-a. U TFS auditu, vaš DQS auditor na licu mjesta ocjenjuje implementaciju zahtjeva na osnovu TfS kontrolne liste. Rezultat audita također može rezultirati planom korektivnih akcija. (Glavne) Neusklađenosti se moraju pratiti. Katalog zahtjeva pokriva teme procesa upravljanja, okoline, zdravlja i sigurnosti na radu, zaposlenika i ljudskih prava i upravljanja.

Rezultati audita se zatim učitavaju na TfS OASIS platformu i vrijede najviše tri godine. Uz vaše odobrenje, rezultat audita je dostupan svim članovima TfS-a. Rezultat audita priznaju svi članovi TfS-a. Ovaj proces spriječava drugi TfS audit unutar važećeg perioda od strane drugog člana TfS-a.

Banking13.png
Loading...

Koliko košta TfS audit?

Trošak utvrđuje TfS i zasniva se na broju zaposlenih u organizaciji. Lokacije se uvijek moraju pojedinačno auditirati. Sa zadovoljstvom ćemo Vam dati individualnu ponudu.

Business2.png
Loading...

Šta možete očekivati od nas

  • Samo četiri certifikacijska tijela širom svijeta imaju odobrenje za TfS ocjenu - DQS je jedno od njih.
  • Decenije iskustva i kompetencije u svim industrijama
  • Smisleni audit izvještaji uključuju preporuke za djelovanje
  • Međunarodno prisustvo, lokalna usluga
  • Lična, glatka podrška naših stručnjaka - regionalno, nacionalno i međunarodno
  • Individualne ponude sa fleksibilnim uslovima ugovora bez skrivenih troškova
Prikaži više
Prikaži manje
Contact-Europe-woman-shutterstock_1916704835.jpg
Loading...

Zahtjev za ponudu

Vaša lokalna kontakt osoba

Rado ćemo pripremiti individualnu ponudu za vas.