FSSC Program razvoja za sigurnost hrane u malim i srednjim preduzećima

Mala i srednja preduzeća (MSP) igraju ključnu ulogu u globalnom lancu snabdijevanja hranom. Kako bi pomogla ovim preduzećima da isporuče sigurne proizvode, Fondacija FSSC je razvila FSSC program razvoja. Kroz pristup u dva koraka, mala i srednja preduzeća mogu dokazano poboljšati svoj sistem sigurnosti hrane bez potrebe da se odmah prijave za punu FSSC 22000 certifikaciju.

Pokažite posvećenost sigurnosti hrane

Ispunjavanje zahtjeva kupaca za sigurnost hrane

Proširite pristup tržištu

Povećana vidljivost kroz javni registar

Business5.png
Loading...

Šta je FSSC Program razvoja?

FSSC Program razvoja nudi pristup u dva koraka za pomoć malim i srednjim preduzećima u proizvodnji sigurnih prehrambenih proizvoda. Usklađen je sa zahtjevima za sigurnost hrane Codex Alimentarius i GFSI Global Markets, uključuje elemente ISO 22000 i uklapa se u FSSC 22000 strukturu. Program je osmišljen da profesionalizuje sistem sigurnosti hrane u kompanijama. Posebno je pogodan za mala i srednja preduzeća koja žele da ispune zahtjeve za sigurnost hrane svojih kupaca ili da prošire svoj pristup tržištu. Startupi i kompanije na tržištima u razvoju također mogu imati koristi od FSSC Programa razvoja.

Nakon uspješne procjene, kompanije dobijaju Izjavu o usklađenosti. Dokument nema istu vrijednost kao FSSC 22000 certifikat. Ipak, to dokazuje da kompanija ispunjava zahtjeve nivoa 1 ili nivoa 2 za sisteme sigurnosti hrane. FSSC Program razvoja može pomoći kompanijama da dobiju FSSC 22000 certifikat kao sljedeći korak, ako to želite.

Organizacije koje ispunjavaju uslove FSSC Programa razvoja upisuju se u javni registar na web stranici FSSC-a.

Prikaži više
Prikaži manje
Business36.png
Loading...

Kome je pogodan FSSC Program razvoja?

FSSC Program razvoja namijenjen je malim i srednjim prehrambenim preduzećima u sektoru proizvodnje hrane, ugostiteljstva i maloprodaje. I proizvođači sastojaka koji opskrbljuju druge proizvođače hrane i oni koji opskrbljuju trgovce na malo i pružaoce usluga hrane mogu imati koristi od FSSC Programa razvoja.

Business28.png
Loading...

Kako dobiti Izjavu o usklađenosti FSSC Programa razvoja

Prije procjene, kompanije provode samoprocjenu koristeći besplatni FSSC alat samoprocjene. Opciono, kompanije mogu zatražiti podršku organizacije za obuku koju je priznala FSSC, kao što je DQS. Na osnovu toga, kompanije odlučuju kojem nivou zahtjeva (nivo usklađenosti 1 ili 2) će težiti.

U sljedećem koraku kontaktirate inspekcijsko tijelo koje je priznalo FSSC kao što je DQS. Audit zahtjeva se odvija na licu mjesta. Nakon audita, dobit ćete detaljan izvještaj u kojem su navedene moguće neusklađenosti i poboljšanja.

Provedite korektivne i preventivne radnje kako biste spriječili ponovnu pojavu. Ako su sve neusklađenosti ispravljene, dobit ćete Izjavu o usklađenosti (nivo 1 ili 2) i bit ćete dodani u FSSC bazu podataka.

Da bi se održala usklađenost sa FSSC Programom razvoja, moraju se provoditi godišnje procjene. Organizacije mogu odlučiti da li će ostati na nivou usklađenosti 1 ili 2, ili će nastaviti s FSSC 22000 certifikacijom.

Banking13.png
Loading...

Koliko košta FSSC Pogram razvoja?

Koliko će troškovi za FSSC Pogram razvoja biti visoki određuju različiti faktori. Osim veličine kompanije, na troškove audita utiče i obim proizvoda ili vrsta usluge. Sa zadovoljstvom ćemo Vam napraviti individualnu ponudu.

Business2.png
Loading...

Zašto je DQS savršen partner za FSSC Program razvoja

  • Svjetska mreža iskusnih auditora
  • Opsežna ekspertiza u prehrambenom sektoru
  • Dugogodišnje iskustvo u certificiranju prehrambenih standarda
  • Visoka orijentacija na kupca i kvalitet usluge izvan procjene
Contact-Europe-woman-shutterstock_1916704835.jpg
Loading...

Zahtjev za ponudu

Vaša lokalna kontakt osoba

Bit će nam drago da Vam pružimo prilagođenu ponudu za FSSC Program razvoja.