Izvrsnost zasnovana na Evropskoj fondaciji za upravljanje kvalitetom

Vaša kompanija vlada svim modernim metodama upravljanja, ali želite više? Želite postići vrhunske performanse i time stvoriti više korporativnog kvaliteta i konkurentnosti? Sa EFQM modelom izvrsnosti, možete pokazati svoju posvećenost stalnom poboljšanju.

Strateški pogled na izazove vaše organizacije

Više vodstva na svim nivoima

Promovisanje poslovnog uspjeha i konkurentnosti

Upravljanje kulturnim promjenama u agilnom okruženju - osigurajte održivu budućnost

Beschreibung Standard/Regelwerk
Loading...

Šta je EFQM?

EFQM model 2020 je metoda koja omogućava kompanijama da mjere i promovišu svoj korporativni uspjeh i konkurentnost izvan sistema upravljanja i certifikata za, na primjer, kvalitet, okolinu, sigurnost na radu, sigurnost informacija ili upravljanje energijom. Zbog svoje izrazito individualne prirode, EFQM je model izvrsnosti koji se može koristiti kao vrijedno sredstvo razlikovanja.

EFQM model je 1989. godine razvila Evropska fondacija za upravljanje kvalitetom (EFQM). Nudi holistički pristup implementaciji koncepta totalnog upravljanja kvalitetom (TQM). Osnovni uslov: dosljedno uključivanje zaposlenih u proces kontinuiranog usavršavanja kako bi trajno poslovali na najvišem nivou.

EFQM model dostupan je u novoj verziji od 2020. Dok se posljednja verzija modela fokusirala na dostignuća u posljednje četiri godine, novi model se fokusira na budućnost - ključna riječ "Fokus na budućnost".

 

EFQM.jpg

EFQM Model 2020

Inovacija u ovoj strukturi EFQM modela je da se model pita o strateškim izazovima i poziva na korištenje vlastitog "ekosistema" i jačanje saradnje sa dionicima.

Pod pojmom "Zlatni krug", EFQM model 2020. prati tripartitnu strukturu koja pravi razliku između aspekata "usklađenosti", "realizacije" i "rezultata".

Prikaži više
Prikaži manje
Mehrwert
Loading...

Koje su prednosti EFQM?

EFQM model omogućava

 • Sistematsko postizanje izvrsnosti i odličnih rezultata
 • Kontinuirano poboljšanje zadovoljstva kupaca
 • Dokazno povećanje ukupnog kvaliteta vaše organizacije
 • Značajno povećanje konkurentnosti
 • Agilne promjene u kulturi organizacije
 • Dobre šanse za učešće u nagradi Ludwig Erhard, priznatoj EFQM nagradi za izvrsnost
Zielgruppe
Loading...

Kome je pogodna EFQM procjena?

EFQM model za izvrsnost razvijen je kao instrument za samoprocjenu kompanija i osnova je za daljnji razvoj kao odlične organizacije prema poslovnoj izvrsnosti. Model i povezane procjene mogu koristiti sve organizacije, bez obzira na njihovu veličinu i industriju, proizvode i usluge ili pripadnost javnom ili privatnom sektoru.

Cilj je dokazano biti među odličnim organizacijama na vašem tržištu.

Anforderungen
Loading...

Kako mogu upoznati svoju kompaniju sa EFQM-om?

Ono što je neophodno za početak EFQM procesa je samoprocjena, koju možete učiniti na različite načine. Rado ćemo vam dati informacije koje materijale možete koristiti za orijentaciju. Za one koji govore njemački, dobar način da započnu je i obuka koju pruža Initiative Ludwig Erhard Preis (ILEP) za menadžere i zaposlenike o tome kako primijeniti model izvrsnosti.

Wer darf zertifizieren
Loading...

Kome je dozvoljeno da provodi EFQM procjenu?

Ocjenjivanje prema modelu izvrsnosti provode posebno obučeni i iskusni ocjenjivači. Ocjenjivači moraju dokazati svoje učešće u obuci EFQM fondacije i završiti daljnju obuku kako bi postali certificirani EFQM ocjenjivači, na primjer u Njemačkom društvu za kvalitet (DGQ) ili Initiative Ludwig Erhard Prize (ILEP).

Business28.png
Loading...

Šta je EFQM proces ocjenjivanja?

U različitim procjenama specifičnih za kompaniju prema EFQM-u, ocjenjivači ocjenjuju vašu organizaciju prema aspektima "zlatnog kruga", odnosno "usklađenosti", "realizacije" i "rezultata". Svi elementi koji čine funkcioniranje vaše organizacije ovdje se stavljaju u odnos jedan prema drugom i provjeravaju se da li se glatko povezuju.

U prvom koraku razgovarat ćete sa EFQM ocjenjivačem o vašoj kompaniji i statusu vaše organizacije u implementaciji modela izvrsnosti. Na osnovu toga ćete dobiti detaljnu ponudu i prilagođeni program ocjenjivanja, prilagođen individualnim potrebama Vaše kompanije.

Banking13.png
Loading...

Koliko košta EFQM procjena?

Kao partner Inicijative Ludwig-Erhard-Preis e. V. (ILEP), nudimo ocjene "Posvećeni izvrsnosti" (C2E) i "Prepoznati za izvrsnost" (R4E), kao i EFQM ocjene za kompaniju. Zbog različitih ciljeva pojedinačnih procjena, troškovi za njih se ne mogu dati kao paušalni iznos. Naravno, složenost vaše organizacije također igra ulogu.

Business2.png
Loading...

Šta možete očekivati od nas

 • Više od 35 godina iskustva u certificiranju sistema upravljanja i procesa
 • Industrijski iskusni auditori, ocjenjivači i stručnjaci sa jakim tehničkim znanjem
 • Uvid u vašu kompaniju koji dodaje vrijednost
 • Certifikati sa međunarodnom prihvaćenošću
 • Stručnost i akreditacije za sve relevantne standarde
 • Lična, glatka podrška naših stručnjaka - regionalno, nacionalno i međunarodno
 • Pojedinačne ponude sa fleksibilnim uslovima ugovora i bez skrivenih troškova
Prikaži više
Prikaži manje
Contact-Europe-woman-shutterstock_1916704835.jpg
Loading...

Zahtjev za ponudu

Vaša lokalna kontakt osoba

Bit će nam drago da Vam pružimo prilagođenu ponudu za EFQM certifikaciju.