Informacije o certifikaciji klimatskih obveznica

Uz certifikat klimatskih obveznica, možete pokazati investitorima da vaš projekat doprinosi ekonomiji sa niskim emisijama.

Privlačite više investitora

Dopirete do veće međunarodne publike

Investitori mogu uštedjeti na ekološkoj dubinskoj analizi

Poboljšavate svoju reputaciju

Business10.png
Loading...

Certifikacija klimatskih obveznica u BiH

Kako održivo finansiranje postaje sve važnije, raste pritisak na investitore da uzmu u obzir i ekološke, socijalne i upravljačke kriterije (ESG). Jedan od kriterija koji postaje sve važniji je u kojoj mjeri projekat doprinosi globalnom zagrijavanju. Certificirane klimatske obveznice u Bosni i Hercegovini su obveznice čija imovina i projekti doprinose ekonomiji niske emisije.

Emitenti u Bosni i Hercegovini, da bi dobili certifikat za svoje obveznice, moraju angažovati odobrenog verifikatora - na primjer, DQS. Verifikator osigurava da je imovina u skladu sa zahtjevima standarda za klimatske obveznice.

Prikaži više
Prikaži manje
Business36.png
Loading...

Ko se može prijaviti za certifikat klimatskih obveznica u BiH?

Organizacija koja izdaje obveznicu mora podnijeti zahtjev za certifikaciju. To može biti svaka organizacija u Bosni i Hercegovini koja želi finansirati ili refinansirati projekte sa niskim emisijama, kao što su programeri projekata, komunalna preduzeća, proizvođači originalne opreme i banke.

Technology32.png
Loading...

Industrijski kriteriji

Business28.png
Loading...

Proces certifikacije u BiH

Identifikujte projekte i sredstva koja su u skladu sa relevantnim kriterijima industrije i odredite kako iskoristiti povrat.

Radite sa DQS-om kako biste planirali verifikaciju čak i prije izdavanja obveznice. Pregledat ćemo relevantne informacije i potvrditi u izvještaju da su zahtjevi standarda klimatskih obveznica ispunjeni.

Pošaljite DQS-u izvještaj za Inicijativu za klimatske obveznice. Nakon pozitivne ocjene od strane Inicijative za klimatske obveznice, dobit ćete certifikat i oznaku Certificirana klimatska obveznica

Izdavanje obveznice.

Zakažite drugu verifikaciju sa DQS-om u roku od 24 mjeseca od izdavanja obveznice i pošaljite izvještaj Inicijativi za klimatske obveznice.

Izvještavajte jednom godišnje investitorima i Inicijativi za klimatske obveznice.

Banking13.png
Loading...

Koliko košta certifikacija klimatskih obveznica u BiH?

Cijena certifikacije klimatske obveznice u Bosni i Hercegovini ovisi o vrsti i broju projekata i imovine. Sa zadovoljstvom ćemo Vam napraviti individualnu ponudu bez obaveza.

Business2.png
Loading...

Zašto je DQS savršen partner za certifikaciju klimatske obveznice

  • Iskusni stručnjaci u industriji
  • Širom svijeta, multikulturalna ekspertiza
  • Izuzetno orijentisan na rješenja i fokusiran na kupca
  • Ponude i usluge prilagođene potrebama Vaše kompanije
Contact-Europe-woman-shutterstock_1916704835.jpg
Loading...

Zahtjev za ponudu u DQS BiH

Vaša lokalna kontakt osoba u BiH

Rado ćemo vam dati individualnu ponudu za certifikaciju klimatskih obveznica.