Deset godina nakon njegovog prvobitnog objavljivanja, sada treća verzija BRC standarda za skladištenje i distribuciju objavljena je 1. avgusta 2016. Primjena nove verzije 3 je obavezna za sve audite koje se provode nakon 1. februara 2017. Prije toga, certifikacija prema novoj verziji nije moguća.

BRC standard za skladištenje i distribuciju postavlja standarde kvaliteta i sigurnosti za skladištenje i transport prehrambenih i neprehrambenih proizvoda. Standard zatvara jaz između proizvodnje i trgovine, čime se povećava transparentnost i sigurnost duž cijelog lanca nabavka.

Ključne promjene u verziji 3 uključuju uvođenje opcionih nenajavljenih revizija, uvođenje nivoa izvrsnosti kao poticaja za kontinuirano poboljšanje i pooštrene zahtjeve za oslobađanje dobavljača. Osim toga, zahtjevi su usklađeni sa drugim BRC globalnim standardima.

Verzija 3 standarda je dostupna u BRC Knjižari besplatno.

DQS - Vaš partner za certifikaciju

DQS je vaš kompetentan partner za certifikaciju prema BRC standardu za skladištenje i distribuciju. Uz glatko planiranje audita, iskusne auditore i smislene audit izvještaje, mi vas pratimo kroz cijeli proces certifikacije.

Autor
Dr. Thijs Willaert

Dr. Thijs Willaert je Globalni direktor usluga održivosti. U ovoj ulozi, odgovoran je za cjelokupni portfelj ESG usluga DQS-a. Oblasti njegovog interesovanja uključuju održive nabavke, praćenje ljudskih prava i ESG audite.

Loading...